Hoe IPL werkt


Uw haren bestaan uit hoornmateriaal die groeien vanuit een haarzakje en dankzij de pigmentstof melanine hebben ze kleur. Dit pigment geeft ook uw huid en ogen kleur. Er is onderscheid in 2 typen, eumelanine en feomelanine. Afhankelijk van de verhoudingen tussen die twee, heeft u donker of juist lichter haar. Meer Eumelanine (donkerbruin tot zwart) geeft donker haar en voornamelijk dit pigment is bepalend voor het slagen van een behandeling. Hoe donkerder het haar, des te meer effect.

Eumelanine is het sterkst aanwezig in haren die zich in de groeifase bevinden. Onze ervaring leert dat de IPL het snelste effect heeft op donker haar, maar dat ook blond en rood haar goed te behandelen zijn. In dat laatste geval zijn dan meer behandelingen nodig voor het beste resultaat. Huidtype en haarkleur zijn dus bepalend voor het resultaat. IPL werkt het beste op een zo licht mogelijke huid met zo donker mogelijke haren.

Is permanent ontharen pijnlijk?

Als de lichtflits de haarwortel bereikt kan men een lichte prikkeling ervaren op die plaatsen waar bepaalde huidzenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. De ontstane warmte koelen we met transparante gel tijdens de behandeling. Daarna kan enige roodheid ontstaan die doet denken aan een zonnebrand. Die verdwijnt echter snel en is niet hinderlijk.

Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Ontharen voor mannen

Steeds meer mannen komen bij ons voor permanent ontharen met IPL. Heel logisch want ook zij ervaren de ongemakken van ongewenst haar. Het haar van mannen groeit sneller dan bij vrouwen en het scheren maakt het meer vatbaar voor ingegroeide haren, infecties en stoppels. Bovendien is hun haar ook dikker en taaier. Met onze IPL-apparatuur is dit hardnekkige haar effectief te behandelen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld waxen of scheren, resulteert het ontharen met IPL vrijwel direct in minder haargroei. En net als bij vrouwen is de behandeling snel en doeltreffend. Het duurt slechts 30 minuten voor de behandeling van uw rug, 20 minuten voor de behandeling van uw borst of buik en 10 tot 15 minuten om uw schaamstreek te behandelen. 

Laat u als man niet weerhouden door vooroordelen en neem contact met ons op.