Schimmelnagels


De behandeling op het gebied van schimmelnagels is te doen door middel van de ipl methoden. Tijdens de ipl behandeling vernietigt het ipl licht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. Het ipl licht verwarmt alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste gedeelte van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de hardnekkigheid van schimmel, wij adviseren minimaal 3 behandelingen te ondergaan voor het beoogde resultaat. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de ernst van de schimmel en uw persoonlijke omstandigheden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer helemaal gezond is.

De infectie kan ontstaan door:

  • een beschadigde nagel
  • een slechte doorbloeding
  • een warm en vochtig klimaat
  • opgelopen tijdens sporten, zwemmen, of sauna bezoek

Voordat u zich bij ons kunt laten behandelen aan u schimmelnagels, moet er allereerst worden vastgesteld of er daad werkelijk sprake is van een schimmelinfectie. Het is belangrijk om dit te laten vaststellen door uw huisarts of pedicure. 

Kijk hier voor Meer informatie over de behandeling van schimmelnagels

schimmelnagelbehandeling