Meer over behandeling van schimmelnagels


Ook al heeft u maar een schimmelnagel, toch behandelen wij alle nagels van beide voeten. Dit om te voorkomen dat de infectie zich verspreid en aangetaste nagels waarbij de infectie nog niet zichtbaar is ook aan te pakken. De ipl flits verwarmt de nagel en er kan gedurende de behandeling een warm gevoel onder de nagel ontstaan. Wij behandelen uw schimmelnagels minimaal 3 keer waarbij er steeds 3 weken tussen de behandelingen zit. Voor een ernstige vorm van schimmelnagels is het mogelijk dat u meerdere behandelingen nodig heeft.

Instructies voor behandeling

U heeft eerst een intake gesprek, waarbij wij u uitleg geven over de behandeling en de maatregelen die u moet nemen om het beste resultaat te bereiken. Mocht u direct een behandeling willen ondergaan, dan dienen uw voeten schoon te zijn en uw nagels kort geknipt. Eventuele nagellak dient u 24 uur van tevoren te verwijderen. Ook dient u schone sokken mee te nemen voor na de behandeling.

Belangrijk

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u tijdens en na de behandeling een nieuwe schimmelinfectie voorkomt. Houdt u zich daarom strikt aan de volgende regels:

  • Was uw sokken op 60 graden, alleen bij deze temperatuur gaat de schimmel dood
  • Knip een keer per week uw nagels kort en maak deze zo nodig glad met een vijl.
  • Verwijder dode huid rondom uw nagels met een nagelborstel.
  • Smeer uw voeten 2 keer daags in met gehwol kloven zalf
  • Droog uw voeten goed af ook tussen de tenen
  • Draag slippers in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden

Neem contact met ons op voor een afspraak