Meer over behandeling microdermabrasie


Een microdermabrasie behandeling begint met een goede reiniging van de huid. Daarna wordt bij microdermabrasie een apparaat gebruikt waarvan het handstuk lijkt op een pen. Als het handstuk op de huid wordt geplaatst slijpt een gecontroleerde stroom kristallen dode en beschadigde huidcellen van de huid af. De kristallen en de verwijderde huidcellen worden opgezogen en opgevangen in het apparaat.

Het microdermabrasie apparaat kan op verschillende manieren ingesteld worden. De mate van afschuren van het huidoppervlak wordt ingesteld al naar gelang de gestelde indicatie. Bij diepere acne littekens wordt bijvoorbeeld iets dieper geslepen dan voor onderhoud van een normale huid zonder specifieke problemen.

Intake

Tijdens een kort intake gesprek komt alles aan de orde wat met de microdermabrasie behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken hoeveel behandelingen er eventueel nodig zijn om een gewenst resultaat te bereiken, en u krijgt informatie over de voor- en nazorg.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid licht rood kleuren en kunnen er soms wat rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Meestal is deze roodheid vrij snel verdwenen.
U kunt de huid na behandeling kalmeren en herstellen met een aanbevolen serum. Vermijd direct zonlicht op de huid na de behandeling, en bescherm deze met een hoge factor. Na de behandeling is de natuurlijke beschermlaag tegen UV straling van de huid vermindert waardoor er eerder verbranding en pigmentverschuiving door de zon kunnen ontstaan.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem en van de intensiteit waar mee behandeld kan worden. Voor een zo optimaal resultaat is het goed om de behandeling in het begin regelmatig te herhalen. Al bij de eerste behandeling die u ondergaat zal huidverbetering geven en de huid fris en zacht aanvoelen.

Neem contact met ons op voor een afspraak