Behandeling met IPL


Voor de behandeling dient de huid schoon te zijn: vrij van parfum, deodorant en bodylotion. Waar nodig scheren wij eerst alle haren kort (stoppels) voor het beste resultaat. Vervolgens brengen we een gel aan en flitsen we het te behandelen gebied. Zo’n flits voelt als een klein tikje met elastiek op de huid en is nagenoeg pijnloos. Na de behandeling verwijderen we de gel en maken de huid droog. U kunt daarna gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, uw haar en huid type: van enkele minuten tot een uur.

Aantal behandelingen

Het proces van ontharen met IPL is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp van de door het flitslicht. Door de omzetting van licht in warmte- energie wordt de haarwortel die zich in de groeifase bevindt vernietigd. Slechts 20 % tot 30 % van het haar bevindt zich in de groeifase en er is dus na 1 behandeling 20% tot 30% van het haar behandeld. Er zijn daarom meerdere behandelingen nodig om er zeker van te zijn dat elke haar ten minste 1 maal wordt behandeld. De periode tussen de behandelingen is gemiddeld rond 2 maanden. 

Voor en na een behandeling?

Het is verstandig om 2 weken voor en na het ontharen niet te zonnen of onder de zonnebank gaan. Gebruik in de weken na de behandeling een goede zonnebrandcrême met hoge beschermingsfactor van minimaal factor 20. Daarnaast wordt u verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren en niet te bleken, harsen of epileren.

Kijk hier voor meer informatie over hoe IPL werkt

 

Radna Javesi - Over definitief ontharen van de bikinilijn

"Ik ben van Surinaamse afkomst en heb een lichtbruine huid! Bij Justa en Fatima 8 behandelingen gehad. Bij de schaamstreek had ik veel haar en moest ik vroeger aan het scheren en harsen met als gevolg veel ingegroeide haartjes en ontstekingen. Nu met het laseren zijn het aantal haren veel minder geworden en zelfs op sommige plekken geen haargroei meer. En het fijnste vind ik dat ik geen last meer van ingegroeide haartjes. Ik ben erg tevreden."